در این صعود بیشک بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران نیز سهمی عظیم داشتند. مردانی که در کوران سخت رقابتها موفق شدند با عملکردی مطلوب و کم نقص تیم ملی را به سمت جام جهانی سوق دهند. از خط دروازه تا خط حمله مردانی در تیم ملی ایفای نقش کردند که به واقع از ابتدای این تورنمنت - به جزبازیهای پیش مقدماتی مقابل بحرین و عراق- عالیترین عملکرد ممکن را از خود به جا گذاشتند و تمام قد درخدمت تیم ملی فوتبال ایران بودند.
فتح قطر درشرایطی حاصل شد که مهدی طارمی، نامش به عنوان زننده آخرین صعود ایران به جام جهانی در کتاب خاطرات فوتبال ایران به یادگار مانده است. مهاجمی که چهار سال قبل نیز درپیروزی مقابل ازبکستان که بازی صعود ایران به جام جهانی روسیه۲۰۱۸ بود، سهم داشت اما او زننده گل دوم بود تا سردار آزمون نامش دراین قاب قرار بگیرد و به عنوان زننده گل صعود درآن جام جهانی شناخته شود.
بعد از چهار سال اما طارمی در بازی با عراق با فراری دیدنی توانست گل صعود را به نام خودش ثبت کند تا در بهترین دوران حرفهای سهمی بزرگ تر از همه بازیکنان در رسیدن به قطر ایفا کند. طارمی در روزی که گل شماره ۲۷ ملی خود را به ثمر رساند، موفق شد نخستین فوتبالیست تاریخ کشورمان شود که در روز صعود به جام جهانی دو گل زده است، ضمن اینکه شماری از بزرگترین مهاجمان تاریخ فوتبال کشورمان مثل علی دایی، حسن روشن و ... اصلاً در این روز بزرگ برای تیم ملی فوتبال کشورمان گل نزده اند. پیش از مهدی طارمی و سردار آزمون که گل ایران مقابل ازبکها را به ثمر رساند، رضا قوچان نژاد(۲۰۱۴)، محمد نصرتی(۲۰۰۶)، خداداد عزیزی(۱۹۹۸) و غفورجهانی(۱۹۷۸) گلهای صعود را به نام خود ثبت کرده بودند. آقا غفور و خداداد گلهای ایران مقابل استرالیا را به ثمر رساندند. محمد نصرتی و رضا قوچان نژاد دروازه بحرین و کره جنوبی را گشودند.
نظر شما